Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen schoonmaken verhoogt uw rendement. Na verloop van tijd worden zonnepanelen vies. Vogelpoep, zand, modder, stof en aanslag veroorzaken de meeste vervuiling op zonnepanelen. Regelmatig reinigen zorgt ervoor dat de energieopbrengst van uw zonnepanelen optimaal blijft.

Waarom zonnepanelen laten reinigen door Allround Cleaning Service

  • Wij beschikken over professionele apparatuur voor glasbewassing, daarmee zijn ook zonnepanelen op (hoge) daken veilig bereikbaar.
  • Al onze apparatuur is in eigen beheer en voldoet aan alle veiligheidseisen.
  • Wij reinigen de zonnepanelen met osmosewater, dit water is zachter waardoor er minder snel kalkaanslag optreedt, deze reinigingsmethode draagt bij aan een zo hoog mogelijk rendement na het schoonmaken van de zonnepanelen.
  • Allround Cleaning Service werkt altijd met een vast team, van gekwalificeerde, Nederlands sprekende medewerkers.
  • Allround Cleaning Service vindt het belangrijk om bij het reinigen van zonnepanelen eventuele bevindingen t.a.v. van daken of goten terug te koppelen.

Hoe vaak zonnepanelen reinigen?

Het aantal keer dat zonnepanelen gereinigd moeten worden om de energieopbrengst op niveau te houden kan sterk variëren. Het hangt er erg vanaf waar de zonnepanelen staan opgesteld, of zijn bevestigd. Over algemeen worden bijvoorbeeld zonnepanelen op een boerderij sneller vies, dan zonnepanelen op, of bij een kantoorpand. Wel is zeker dat uiteindelijk alle zonnepanelen baat hebben bij een regelmatige schoonmaakbeurt. Daarbij raden wij bijna altijd aan om het schoonmaken van de zonnepanelen in het voorjaar te plannen, omdat u dan met schone zonnepanelen profiteert van het grote aantal zonne-uren in het voorjaar en de zomer.

Wilt u meer weten?

Neem contact met ons op! Allround Cleaning Service wil u graag van dienst zijn.

Neem contact met ons op!
Vraag een offerte aan!